Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ha ránk hallgat, SOHA nem iszik szalonnára tejet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szilveszterre és egy boldogabb új évre készülő országban nyilván a politikusok feladata megmondani, mit tegyen a polgár azért, hogy elkerülje az ilyenkor sűrűn előforduló másnaposságot. Legalábbis a Blikk tudományos magazin megkérdezte erről a haza megkérdezésre érdemes nagyjait. (Itt jegyezném meg, hogy általában pártelnököket és/vagy frakcióvezetőket bírtak rá a válaszadásra és tök vicces, hogy még ez a nagy formátumú lap sem értesült arról, hogy az MSZP élén már nem Mesterházy Attila áll, nade.)

Tehát fontos, hogy az alkoholfogyasztásban és a másnaposság elleni harcban megjelenjen a pártszínezet is. Ezért ha Orbán Viktorra hallgatunk, akkor füstölt szalonnát, friss kenyert, és hideg tejet fogyasztunk, mert akkor állítólag nem lesz baj.

Ehhez képest, ha Gyurcsány kottájából játszunk, akkor ezt kell tenni: „a buli végén sok víz és lefekvés előtt két fájdalomcsillapító.”

Mesterházy Attilával élve, a gyerekpezsgő a legjobb döntés, Vona Gáborul szólva pedig egy bizonyos kor után nem árt mértékkel vedelni.

Végül és utolsó sorban Harrch Péter az irányadó, ha nem tudjuk mit, mennyit és hogyan. Akinek – kiegészítő információ – a fiatalkori keresztény ivászatok elvették a kedvét attól, hogy a  minőség rovására  nagy mennyiségeket igyon. Nem voltunk rá kíváncsiak, de megtudtuk, hogy ő már elég öreg ahhoz, hogy a hátralévő időben ne engedje meg magának, hogy rossz bort igyon. Igaz, nem saját bölcsesség, de legalább tudjuk, hogy ő csak jó bort iszik. Bár erről nem volt szó, feltételezzük, hogy a pórnépnek is ezt javasolja.

Úgyhogy foglaljuk össze, mit tanultunk. A másnaposság ellen együnk füstölt szalonnát és kenyeret, igyunk tejet, sok vizet, gyerekpezsgőt és kevés bort. Vegyünk be továbbá két fájdalomcsillapítót, és várjuk a hatást. Vagy van az a lehetőség is, hogy ki-ki kedvére válogat a jótanácsokból.

Mindenesetre, ha ránk hallgat, semmilyen körülmények között nem iszik tejet a szalonnára. Se a füstöltre, se a kolozsvárira, se semelyikre. Mert oké, hogy a szalonnára fogyasztott alkohol sokkal kisebb károkat tud okozni, mint az éhgyomorra legurított szesz. De hogy jön ide a tej? Az a csodálatos harmónia ugyanis, amit az indokolatlan tejfogyasztás ebben az egyenletben és az emésztőrendszerben kreálni képes, azt még Orbán Viktornak se kívánjuk.

Továbbá ha minket kérdezett volna a Blikk: a másnaposság elkerülésének két módja van. Egyrészt nem kell inni. Másrészt ha igen, azt ésszel kell tenni. Jó étvágyat és boldog új évet!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.