Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak azért is megcsinálják, a holttesteinken keresztül is meg fogják csinálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Év végi közhelyes vallomás: az ordító frász jön rám minden egyes alkalommal, amikor a sportcsarnok, stadion szavakat meghallom. December 31-én különös tekintettel érvényes ez. Főleg úgy, hogy a főnökség rendelkezése értelmében munkaidőben nem ihatok, bármilyen előjelű és állagú hírrel szembesülök is. Éppen ezért józanon, az év utolsó napján különösen nehezen viselem ezt:

 

Vagyishogy nemzetgazdasági és adóügyi kérdésekben egyaránt kompetens Tállai András államtitkár úr szerint azért kell 3 és fél milliárd forintot átcsoportosítani az önkormányzatok gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatási keretéből, mert ezek a grémiumok különféle okok miatt nem költötték el az e célra megigényelt összeget. Pedig – mint fent is láttuk – igenis van olyan település, ahol rossz(abb) minőségű ebédet kapnak a gyerekek, hogy év végéig fussa a széle a hosszát. Sőt, olyan is van, hogy települések nem is pályázhattak a téli szünet idején is módfelett szükséges táplálkozást szavatoló pénzekre, mert azt mondták nekik, nincs forrás, a kincstár kiürült.

Amellett, hogy elég nyomós okunk lehet azt hinni, hogy itt valaki megint hazudik: azt Tállai András államtitkár úr nem magyarázta meg, hogy ha minden úgy is van, ahogyan ő mondja, miért kell ezt az összeget sportcsarnokok építésére vagy éppen az alcsútdobozi önkormányzat működési támogatására fordítani. Kérdezem még egyszer: miért? Miért pont az alcsútdobozi önkormányzat működésére?

Tulajdonképpen már nem is kérdezek semmit, tök értelmetlen. Úgyis megcsinálják, csak azért is megcsinálják, a holttesteinken keresztül is meg fogják csinálni. Mint ismeretes, az éhezés mifelénk életforma még akkor is, ha Tállai András nem sokat tudhat erről. Meg arról sem, hogy többen halnak, mint nem. Hogy azoknak az unokáknak valahogy nincs kedvük a világra jönni. Hogy egy nyomorult vizsgálat elvégzéséhez a betegnek kell vinni az elemet a kórházba és egy egész hónapot, vagy több egész hónapot várnia egy röhejes hasi ultrahang elvégzésére.

És akkor odaáll a mikrofon elé Tállai, és van pofája azt mondani, hogy „a megmaradt pénzekkel mindig az rendelkezik, aki adja.” Vagyis az állam, aki rendelkezik, a kormány, a Fidesz, a nagyságos urak és Alcsútdoboz. A pénzzel, amit nem ők, hanem azok toltak bele a költségvetésbe adóforintonként, akik éheznek. Például azért, hogy a gyerekük legalább jóllakjon, mert kiürült a kincstár és a szünidőben is oly divatos életforma ellenére, időről időre korog azért az a fránya gyerek gyomor.

Ezt a dilettáns, szűk látókörű, végletes gátlástalanságot tanítani kéne, és akkor sem biztos, hogy bárkinek lenne gyomra ezt utánuk csinálni. Kellett ez az átcsoportosítás Alcsútdobozra, mint éhező gyereknek (nálunk olyan nincs) egy falat kenyér. Pedig már megrémültem, hogy kultúrára, oktatásra és egészségügyre költenek 3 és fél milliárdot.

Úgyhogy ahelyett, hogy a továbbiakban olyan vad dolgokat írnék, amelyek kimerítik bizonyos személyek jó hírnévhez való joga megsértésének bűncselekményét, boldog új évet kívánok az alcsútdobozi önkormányzatnak és a jóllakott Magyarországnak Tállai Andrásnak !

fotó: Étel az Életért Alapítvány – Facebook

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.