Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A közös háztartás hűsége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szigetvári Viktor nem parlamenti képviselő, egyben az Együtt elnöke, végigkérdezte levélben a főbb állami vezetőket,  van-e olyan hozzátartozójuk, akinek a cége részt vett valamilyen közbeszerzésben november 1-je után. Mint tudjuk, egy csinos kis törvénymódosításnak köszönhetően, november elseje után a főbb állami vezetők külön háztartásban élő családtagjai is indulhatnak közbeszerzéseken.

És aki nem parlamenti képviselő, az annyit is ér alapon, az urak nem is nagyon méltatták válaszra az egyébként dehogy Szigetvári Viktorra és a magyar nyilvánosság közbeszerzéseken sem eddig, sem ezután nem induló részére tartozó kérdést: Orbán, Semjén, Kövér, az Alkotmánybíróság vagy a Számvevőszék elnöke például a füle botját se mozgatta.

Ellenben Magyarország főügyésze, a honi törvényes állapotok betartásáért felelős Polt Péter meg is magyarázta, hogy miért nem hajlandó válaszolni egy egyszerű, eldöntendő kérdőmondatra: mert az adatok személyesek, azok nem tartoznak a közre, esetleg feltételekhez kötötten igen, egyébként is legfeljebb az érintett rendelkezhet ezekről az adatokról. Amiből persze az is következhet, hogy nagyon is van érintett, csak semmi közünk hozzá.

Azt hiszem, ezt hívják kisstílű patkányságnak. Mert tudtommal a Polt Péter által vezetett legfőbb ügyészség egyetlen törvénytelenséget nem állapított meg az elmúlt években, ami az állami vezetők és pereputtyuk törvénytelen gazdagodását lett volna hivatott feltárni. Akkor mi a baj, urak? Megint mire ez a nagyfene titkolózás? Netán készülnek a képmutatás és álszenteskedés ünnepére, nem érnek rá hülyességekkel foglalkozni? Esetleg nem tudják kivel élnek és nem élnek egy háztartásban? Vagy tudják, csak annyira személyes adat, hogy nem köthetik a nemzet orrára? Tudjuk, nem korrupció ez, még az árnyéka se. Önök kizárólag a hazai tőkét hozzák helyzetbe. Teljesen mindegy, hogy melyiket.

Hát ja. Amíg Magyarország legfőbb ügyésze ellenzéki politikusokat perelget a törvényesség betartatása helyett, amíg pénzben is mérhető sérelemdíjakat követel a havi több milliós családi bevétel mellé (ha Poltné a Nemzeti Banknál, a maga 5 milliójával nőként nem kereshet többet férjénél, mert nem az a dolga, akkor képzeljül el, mennyit kereshetnek kettecskén) csak azért mert szóvá teszi, hogy a Quaestor-botrány kapcsán a Polt-lány bizony Tarsoly Csaba titkárának élettársa, és ez érdekes lehet, addig miről beszélünk?

Amíg a hírnevére és becsületére oly érzékeny főügyész úr évek óta mondvacsinált indokokra hivatkozva nem emel vádat senki ellen, akinek meggazdagodása legalábbis aggályosnak és törvénybe ütközőnek tűnik a közbeszerzések vályújától fényévekre vegetáló magyarok egyike-másika számára, addig valóban nevetséges azt remélni, hogy a közpénzzel kapcsolatos kérdésekre valaha is egyenes választ kaphat a nyilvánosság. Nehogy már azért ne indulhasson a közbeszerzéseken a rokon, mert ő rokon. Ki tehet róla, hogy az egész Fidesz-holdudvar ilyen vállalkozó szellemű? És nehogy már köze legyen ehhez bárkinek, aki a háztartáson kívül rekedt.

Maradunk a hit, remény, bizalom szent eszméinél. Továbbra is vakon bízunk a független, népérdeket szem előtt tartó, közbeszerzéseket korrekt módon kiíró és elbíráló bizottságok, albizottságok és családi összefogások pártatlan működésében, a szakmailag feddhetetlen és emberileg is makulátlan erkölcsökkel felvértezett állami vezetőkben. Mert minden okunk megvan rá.

Végül is nyakunkon a szeretet ünnepe. Ilyenkor nem számít, hogy megint beleszartak az arcunkba. Ők, a háztartási hűség felkent lovagjai.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.