Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár János leleplezése, avagy az ellenzékiség, mint totális pótcselekvés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Súlyos vádak Lázár János ellen: törvénysértő vadászat a gyerekekkel? – olvasom az újabb drámai történést sejtető bulvárcímet az egyik portálon.

Az MTI szerint valahogy így szól a hír: Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt (DK) szóvivője hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, több olyan kép került a birtokukba, amelyen Lázár János látható egy vadászaton. A képek egyikén a miniszter egy fegyvert tartó kisfiú mögött tűnik fel, míg egy másikon „vesszővel avat vadásszá” ugyancsak gyermekeket.

lazar__3

Ez pedig azért aggályos – a DK-nak és bárkinek igaza van ebben, persze -, mert a hatályos törvények szerint csak a 18. életévüket betöltött személyek lehetnek vadászok. A büntető törvénykönyv (Btk.) alapján emellett a lőfegyver engedéllyel nem rendelkezőnek történő átadása is bűncselekménynek számít.

Innentől már csak egy lépésre vagyunk a három nap múlva esedékes karácsonytól, és minden bajunk megoldásától. Már csak azt kell kideríteni ugyanis, hogy Lázár János tettesként vagy bűnsegédként érintett az esetben. Mert ha a nyomozóhatóság kideríti ezt, ha Lázár János vadászati engedélyét visszavonják, akkor a Demokratikus Koalíció beteljesítette küldetését ellenzéki pártként. Ja.

Azt még elfelejtettem hozzátenni: Gréczy kérdésekre válaszolva elmondta, a képeket ismeretlen feladótól, levélben kapták, azok készítési helyét nem ismerik, ugyanakkor azt feltételezik, hogy idén ősszel készülhettek. Most hagyjuk a francba azt is, hogy a homályos leleplezés helyett szóvivő úr mondhatta volna: nem adja, nem adhatja ki informátora nevét, nem érdekes ez.

De most tényleg: ez egy konstruktív, a jelenlegi kormányzat pusztításait érzékelő és azok ellen 150%-os hatékonysággal fellépő ellenzéki párt cselekvési iránya? Ebben merül ki az ellenzéki politizálás Magyarországon? Hogy üzengetünk, sajtótájékoztatunk, gyűjtögetjük a Facebookon a lájkokat, az MTI-nek küldjük futószalagon a közleményeket? Hogy minden megnyilvánulásunk racionalitását felülírja az Orbán Viktor és sleppje iránti zsigeri gyűlölet? Hogy Lázár János mit művelt egy senkit nem érdeklő vadászaton? Azért hív össze karácsony előtt három nappal sajtótájékoztatót egy felelős (és a jelenlegi palettát elnézve, talán a legnagyobb támogatással bíró) ellenzéki párt szóvivője, hogy egy ismeretlen feladó fotóira hivatkozva jól leleplezze Lázár Jánost?

lazar__2

Egyáltalán nem arról beszélek, hogy amiről a DK ezúttal szólt a szájával, nem felháborító, borzasztó és tarthatatlan. Viszont nem szánalmas ez egy kicsit? Csak egyetlen mai hírt, botrányos tényt említek, amitől ökölbe szorul az ember keze, amivel kapcsolatban már rég szerveződnie kellene az ellenzéki felháborodásnak. Itt van egyetlen hír, ami túlmutat azon, hogy egy miniszter mennyire zavarbaejtő hobbikat űz: minden negyedik orvos már lelépett a magyar egészségügyből, a trend gyorsul és visszafordíthatatlannak látszik. Nem sorolom a példákat, ITT  tegnap már kifejtettük, azelőtt meg ITT is.

Sajnos a vergődést még szánalmasabbá teszi, hogy Lázár János csuklóból elintézte az ügyet: bár a vadászaton – amelynek helyszínét a DK sem tudta megnevezni – ő is családjával volt, a képeken nem az ő családtagja látható fegyverrel a kezében. És azt is mondta, hogy áll minden vizsgálat elé. Tehát?

Ez nem ellenzéki politizálás, Gréczy úr! Ezt hívják totális pótcselekvésnek. És ez akkor is igaz lenne, ha közben ön és a többiek nem nyalnák fel a zsíros fizetést ugyanúgy, mint azok, akikre különböző sajtótájékoztató mikrofonok mögül naponta vicsorognak. Nem az én dolgom megmondani, engem senki nem fizet havi egy millióval sem többel, sem kevesebbel azért, hogy megmondjam, önök hogyan csinálják. Ennek az országnak már lángokban kellene állnia az elmúlt 6 év áldásos történései után. Nem elég a Facebookon forradalmárkodni, sajtótájékoztatókon felháborodni, elítélni, elhatárolódni, homlokot összeráncolni, és megmondani a tutit. 

Ki kell vinni az embereket az utcára, el kell érni az emberek ingerküszöbét, elvtársak! De ahhoz nem elég leleplezni Lázár János vadászatait. Ezen már túl vagyunk. Érdekeket kellene érvényesíteni. Azokét a sokakét, akik erre nem képesek. Különben számomra Gréczy Zsolt, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között semmi különbség nincs. A nyilvánvaló névkülönbözőségen kívül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.