Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiugró sikereinkről: szinte mindenki jobban él Európában, mint a magyarok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért szinte és majdhogynem, mert Romániában, Bulgáriában és Horvátországban pillanatnyilag (még) alacsonyabb az életszínvonal, mint Magyarországon. Igaz, ezek az országok később csatlakoztak az Európai Unióhoz, mint szép hazánk. 

A háztartások valós jövedelmi helyzetét mérő, legfrissebb Eurostat felmérés adatai szerint Luxemburg a lista éléről integet a sereghajtóknak. A propagandacélokat nem szolgálató kozmetikázatlan európai adatok azt mutatják, hogy az Unióhoz hazánkkal egyidőben (2004-ben) csatlakozott további 9 ország minden tekintetben megelőzte Magyarországot.

Nem azért, mert Gyurcsány mondja, de még a gazdasági összeomlás és az államcsőd széléről visszarángatott Görögországban is jobban élnek az emberek. Nem beszélve a csehekről, a ciprusiakról, a lengyelekről, a lettekről, a litvánokról, a máltaiakról, a szlovákokról és a szlovénekről.

Ennek fényében különösen érdemes visszaemlékezni Orbán Viktor miniszterelnök úr ars poeticájára: „ritkán adatik meg, hogy valaki egy olyan országot képviseljen, ami ilyen kiugró sikereket érjen el”.

Kapcsolódó zárójel, jelentéktelen példa: a szlovák kormány és a Jaguar Land Rover vezető képviselői éppen pénteken írták alá Pozsonyban azt a beruházási szerződést, amelynek alapján a brit márka új autógyárat épít Nyitrán. Vagyis Magyarország olyan kiugró és irigylésre méltó sikereket ért el az elmúlt években, olyan vonzó befektetési környezetet teremtett a régióban, hogy a Jaguar 1,1 milliárd fontos befektetésével 2800 új munkahelyet hoz létre. Szlovákiában.

Mit tegyünk? Sereghajtónak lenni nem szégyen, de legalább nem élünk jól. Ha nem lenne az Eurostat, csak mondjuk a köztévé, lehet, hogy soha meg sem tudnánk, milyen jó nekünk. Így viszont megtudtuk, és ezúton is gratulálunk Orbán Viktornak délutáni újraválasztása alkalmából a Fidesz élére. Ritkán adatik meg egy demokráciában, hogy valakinek 12 év óta ne legyen kihívója a párt elnöki székének megkaparintására irányuló kiélezett versenyben.

Még 12 évnyi kiugró siker és már meg sem találnak Európa térképén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.